marți, 25 noiembrie 2008

Bucătărie cu specific românesc sau o republicană convinsă

Motto: Când aude de libertate, sare şi dumneei din pat... că era republicană!


Lidia Barbulescu, presedintele CSM, s-a intalnit ieri cu asociatiile profesionale ale magistratilor. Au fost prezenti reprezentanti ai Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR), Asociatiei Procurorilor si ai Asociatiei Magistratilor Iasi (AMI).Lidia Barbulescu a declarat pentru Agerpres: "Eu cred ca de la prima intalnire pana la aceasta, lucrurile au evoluat in sens pozitiv, atat in ce priveste Consiliul, cat si asociatiile profesionale.

Avem preocupari comune vizavi de cariera magistratilor si ma refer la modalitatea la care vom recurge pentru a initia modificari legislative pentru ocuparea functiilor de conducere. De asemenea, ne-am aratat deopotriva ocupati referitor la actele normative noi, respectiv Codul de Procedura Civila, pentru care am dat avizul cu foarte multe amendamente.
In plus, colegii au fost interesati, si au apreciat ca fiind benefica pentru sistem, strategia de resurse umane la care, de altfel, i-am invitat, prin postarea ei pe site, ca sa-si aduca aportul. Am convenit ca este o strategie dinamica si nu poate fi altfel, atat timp cat vorbim de o viitoare legiferare a celor trei acte normative si de necesitatea unui studiu de impact, pe care Ministerul Justitiei va trebui sa-l faca pana la adoptarea acestor coduri, pentru ca implementarea lor va presupune inclusiv nevoia de redistribuire a schemelor de personal.

Personal, am promis ca, cel putin la prima intalnire din luna februarie, am sa particip pentru a face impreuna un bilant al tuturor intalnirilor pe care le-am avut in acest mandat."Lidia Barbulescu a propus ca sedinta sa fie publica insa Mona Pivniceru, presedinte AMR, s-a opus intrucat "Sunt chestiuni de bucatarie interioara si nu trebuie sa stie mass-media tot ce facem noi. Daca avem probleme complicate si critici pe care trebuie sa le rezolvam intre noi, nu cred ca trebuie neaparat sa stie toata republica, ca, si asa, vad ca republica nu prea tine cu judecatorii. Ati vazut ce imagine ne-a pus. De vreo doua luni tot citesc ca judecatorii sunt prosti, banditi. Deci, daca e o chestiune de bucataria noastra, sa fie de bucataria noastra. Nu dezbatem legi aici ca sa intereseze opinia publica, dezbatem organizarea noastra interioara cu bunele si relele noastre, nu trebuie neaparat sa ne stie opinia publica."

Comentariu:

Eu ştiam că magistratura e mâna republicii, unul din braţele ei. Iar opinia publică ar trebui să ştie ce fac cei chemaţi să aplice legea.Dacă am fi o societate privată aş mai zice...dar aşa ?

Pe de altă parte, nici noi magistraţii nu prea ştim, uneori, ce se coace în bucătăria asta. Constatăm ulterior că ciorbica e rece sau fripturica prea tare.

Şi zău că ne rămâne printre dinţi. Ca să nu mai zic atunci când ne cade greu.
Aşa că mă dezic de spusele doamnei Pivniceru, cum mă dezic şi de AMR.

Apropo !? Când mai face acest AMR o adunare ? Pe aici pe la noi nu a mai trecut din 2006...

3 comentarii:

Procuroru spunea...

eu cred ca este ok. altfel mai speculau 100 de ani fatucile din presa.

Anonim spunea...

SC AMR SRL, mai exista? mai incaseaza cotizatii? credeam ca e in lichidare, dar se pare ca nu...

Anonim spunea...

mai exista SC AMR SRL?! mai incaseaza cotizatii??!! credeam ca e in lichidare....