joi, 28 mai 2009

De la lume adunate IX

Categoria "Luxul care orbeşte"

"sa voteze bugetarii care taie frunza la caini si magistratii care traiesc intr-un lux orbitor: asta se chiama crima."

Categoria "Prelatul care priveşte insecta incomodă"

"judecatorii sunt de regula stapaniti de dorinta de a castiga tot mai bine...daca se poate chiar mai mult decat puterea legislativa....se cred o casta aparte cu privilegii...intr-o perioada invidiau avocatii ptr statutul lor si pentru pretinsele lor venituri mari...acuma,realizand ca ei castiga mai mult decat 9o% dintre avocati,sunt multumiti...privesc avocatii ca pe niste insecte incomode si viseaza la o justitie in care avocatii sa stea acasa sau la cabinet,fara a-i mai deranja in salile de judecata in care ei oficiaza ca niste prelati.trimisi ai lui dumnezeu pentru a imparti prostimii dreptatea..."

Categoria "Dacă Dumnezeu nu mă iartă, mă iartă excepţiile"

"Să vă fie ruşine domnilor judecători şi procurori ! dar să vă fie ruşine şi dumneavoastră domnilor avocaţi! Rog excepţiile să mă ierte pentru această opinie dar a fost determinată de atitudinea dumneavoastră ."

Categoria " Se vindecă, pentru că unii care chiar produc"

ŢMagistrahotii astia chiar nu pricep sau se fac ,ori chiar cred ca ei sunt mai presus de lege ,se cred dumnezei de vor salarii speciale ,atata timp cat ei au coruptia in sange si se vindeca doar cu glontul sau cu streangul ,daca nu inteleg ca unii oameni care chiar produc ceva au salarii de mizerie ,iar ei produc doar paguba in bugetul tarii si saracie in tara ,si haos in judecarea proceselor.

marți, 26 mai 2009

De la lume adunate VIII

Categoria "Mă întreb când trebuie să te prezinţi"

"te doare capul cand te uiti la fauna din fruntea acestei intitutii retrograde si stai sa te intrebi, cand rebuie sa ma prezint in fata unui magistrat ce ar trebui sa am asupra mea: un sac de bani sau un KALASHNIKOV. Va las pe dumneavostra simplii cetateni (exclus parerile faunei mai sus amintite) sa va exprimati opiniile."

Categoria "Trecând duios graniţa de stat"

"sa plece trecand granita de stat a romaniei! mare smecherie! au facut ceva pana acum? niste smecheri care se supara ca nu vor mai avea megasalariile de pana acum. uitati-va la voi intai si la cartonasul galben pe care ni-l arata ue de ani de zile si la marsaviile pe care le-ati facut si le faceti permanent! plecati! toti!"

Categoria "Fie cât de mică tot mare e"

si unde sa plece judecatorii? de unde sa mai aibe venituri sa traiasca pe picior mare? sa fim seriosi. oricit de mici vor fi salariile, la fel de bine vor trai.

Categoria "De veghe in lanul...de porumb"

"pai nu e justitie, e haos, pe care voi l-ati facut, acordanadu-va cu nerusinare de doua ori un spor de 50 la suta. ajunge cu cat platim impozite sa tinem in spate magistrati cu salariu mediu de 8.500 lei (atat e acum), si grefieri cu 3500 (atat e acum). un grefier la noi castiga comparativ cu salariul mediu, cat castiga un judecator in Franta. In lanul de porumb cu voi, lipitori pe bugetul statului!"

Categoria "Citeşte biletul înfipt în spate"

"cea mai mare prostie care se face la noi (nu numai in justitie) este ca se face comparatie cu ce se intampla in tari civilizate din vest.daca in suedia hotul iti lasa un bilet in care-si cere scuze in romania hotul iti poate lasa un cutit in spate.in romania nu este cazul sa micsorezi pedepsele.este un NON SENS,O ABERATIE!"

vineri, 22 mai 2009

De la lume adunate VII

Categoria "Consiliul care au pasat"

"Când cei din CSM vorbesc despre reforme in justitie de fapt se gândesc la salarii, să fie cât mai mari, altfel cum se poate ca ei sa aibă salariile mai mari cu 50% decât ceilalti magistrati si să nu ia atitudine. Ce a facut CSM-ul pană in prezent? Nimic. Au pasat din munca judecătorilor la grefieri, pentru ca atunci când merg la vechile locuri de muncă să stea. Mare ruşine."

Categoria "Comfiscarea-văz enorm şi simţ monstruos"

"Asta se numeste crima organizata inpotriva statului de drept. Comfiscarea tuturor bunurilor si trecerea lor in patrimoniul statului. Vai , dar scriu tot felul de enormitati. Seful este liber ca pasarea cerului, presupun si eu."

luni, 18 mai 2009

De la lume adunate VI

Categoria "O eliberare a fost acuzată"

"Eliberările astea sub control judiciar pot fi acuzate de slăbiciuni subiective a celor chemaţi să facă justiţie în România, dar mai poate avea şi un scop ascuns, parşiv, subteran, prin care judecătorii speră ca învinuitul oricare ar fi el să comită greşeli în libertate care să aducă la bară şi alte persoane."

Categoria "Şi magistraţii se mituiesc, nu-i aşa ?"

"Se pare ca salariile magistratilor nu sunt suficient de mari pentru a se mitui intre ei. Rugam guvernul sa le mareasca salariile pentru ca oamenii astia sa poata sa aiba independenta totala sa poata face stat in stat si sa sfideze toata tara. Oricum am inteles ca asta a fost pensionata, fac pariu ca are 33 000 ron pe luna, merita."

joi, 14 mai 2009

De la lume adunate V

Categoria "Nesimţitu fără pix"

La salariile nesimţite pe care le luaţi, puteţi face şi voi chetă în vremuri de criză, sau voi nu aţi auzit de aşa ceva. Mare lucru dacă vă cumpăraţi şi voi câte un pix din salariul de lux

Categoria "Nu merită dar şi altele în plus"

Atata vreme cat o hotarare judecatoreasca nu este redactata si trimisa partilor din proces nici la mai mult de doua luni de la pronuntarea ei de catre instanta, consider ca personalul implicat nu merita nici drepturile pe care le primesc astazi, dar si altele in plus !......

marți, 12 mai 2009

De la lume adunate IV

Categoria "Să moară şi capra procurorului"

"De ce se vorbeste tot timpul despre judecatori?! sporurile judecatorilor, coruptia
judecatorilor, chiriile judecatorilor.... oare procurorii nu sunt tot magistrati?! Si ei primesc aceleasi sporuri daca nu mai multe, si lor li se deconteaza chiria, ei au primit toti sporul vestiti de 50 %, fara discriminari judecatorii nu. Este vreun interes in discreditarea judecatorilor?! Eu cred ca da. Repet exista si procurorii pe langa judecatori ca magistrati. Nu mai dezinformati!"

De la lume adunate III

Categoria "Mâna care comandă"

"Este sigur o mână criminală sau un grup de interese care tot comandă greve ....Acum poate vor urma : frizerii,hingherii,gunoierii,vitanjeorii,dascălii şi călugării,etc."

Categoria "Cine merita sa i se dea ?"

"Pentru grefieri chiria se deconteaza doar de doua luni chiria. Sa se verifice cine
primeste legal decontarea chiriei, deoarece sunt plin de magistati care platesc chirie la
parintii lor. Si un grefier are salariul intre 1000-1800 lei iar un judecator in jur de
6.000 lei . Cine merita sa i se deconteze chiria?"

Categoria "Nu produci nu mănânci"

"Interesant este ca toti cei enumerati mai sus nu produc nimic. Cite pensii ale celor direct productivi trebuie sa se cumuleze ca sa ajunga la nivelul unei astfel de "pensii speciale"? Intr-o societate normala nu am avea nevoie de nici unul dintre acesti "SPECIALI"."

Categoria " Eu decin, el decine, dar tu decini ?"

"Cine decine care sunt meseriile speciale?
De ce magistratii sunt bagati in categoria asta? Ce au iei atat de special? Buzunare mai largi cumva?"

Categoria "Dau un virus pentru un procent"

"De la magistrati,cu procentul de 50% ,a inceput sa bintuie virusul in tot sistemul de salarizare de stat: profesori,sa. unul din sporuri e de 50%,de fapt 75%.desi a fost cuprins,anterior in salar il revendica din nou (deci aplicat de 2 ori devine 1,5x0,5x100= 75%!!!!!)"

Categoria "Concupiscenţa sinergetică şi caracatopişniţa cu came"

"Aici,putem neglija acuzatia de reductionism , deoarece orice model se apropie doar asimptotic de realitate.In cazul de fata,simpla utilizare a unui model analogic adecvat conduce la cresterea informatiei( a ordinii) si scaderea entropiei...Ceeace si dorim. Energia reactiva(birocratia) ajuta la producerea energiei active-valutare (productia), care doar ea se factureaza.Orice crestere necontrolata a energiei reactive(birocratia) conduce la "incarcarea" suplimentara a retelelor cu "supratensiuni" si posibile "conturnari"..."

luni, 11 mai 2009

De la lume adunate II

Categoria "Clasa cultă da care nu e exemplu""

Ce naiba..? astia se lafaie in lux cu salariile si se mai si bat pe
sporurii...incredibil.. asa foame de banii sa fie in sectoru asta? incredibil cat de
"fomisti" pot fi cei din clasa "culta" din romania, ei care ar trebuii sa fie un
exemplu.."

Categoria "Toţi nu merităm"

"Magistratii din Romania NU MERITA salariile pe care le au: 1. Toti (absolut toti) nu
merita asemenea salarii pentru ca NU SUNT mai importanti decat medicii sau chiar
profesorii! 2. Multi dintre ei sunt persoane corupte si care isi bat joc de
oameni/firme/institutii publice prin Hotarile aberante pe care le iau in diverse procese!"

Categoria "Ai grijă ce îţi doreşti"

"Daca nu le mai convin salariile la coruptii astia din justitie sa-si dea demisia e nevoie urgenta de capsunari si prostituate in UE"

"Oricum ,incapabili sint mare parte din ei.Nu au nevoie de spor de stres ci spor de prostie.Am trait pe pielea mea.Se da sentinta vine acasa dupa mai mult de 30 de zile,cu greseli la nume si adresa ,mergem la ei sa indrepte eroare materiala-alte 30 de zile .Dupa alte 30 zile si mai multe ce credeti ca vine acsa -sentinta scrisa cu aceleasi greseli ,identica cu prima.Pai sa nu dai cu ei de pamint?Dar la tv au pretentii.Traim in Romania."

vineri, 8 mai 2009

De la lume adunate I

Categoria "Cu masca trasă pe Constituţie"

Stimatii magistrati, nu inteleg VIRULENTA cu care seful statului etc......Nici eu nu inteleg VIRULENTA APROAPE PATOLOGICA cu care reprezentanti ai magistratilor urmaresc interese atat de meschine, cum ar fi obtinerea de venituri prin dispretul total al legii, printr-o ... iesita din comun, si, toate acestea, chipurile, sub masca apararii Constitutiei si legilor tarii


Daca tot lucrati in sistem, puteti raspunde la o intrbare de bun simt : In contextul
legii privind conflictul de interese, cat de legale sunt hotararile judecatoresti prin care vi se atribuie tot felul de facilitati si sporuri? Sau: Analizand prevederile constitutionale privind egalitatea dintre cetatenii tarii, legile speciale nu sunt cumva in contradictie cu legea fundamentala a statului? Nu cumva orice cetatean Roman ar putea depune plangeri la CEDO pt discriminare? Nu ne ramane decat sa o facem chiar daca pare absurd! Ce parere aveti domnilor inalti demnitari?

De la lume adunate...


De azi o sa postez unele din comentariile pe tema justitiei facute de cetatenii acestei tari, comentarii ce se gasesc pe internet. Dupa ce o sa cititi cateva zile, o sa va dati seama ca ne meritam soarta.

Fără comentarii

Asociatia Magistratilor din Romania si Asociatia Procurorilor din Romania sunt profund indignate de luarile de pozitie ale Presedintelui Romaniei si primului ministru fata de drepturile salariale ale magistratilor.

Astfel s-a facut afirmatia ca magistratii si-au acordat lor insisi majorari salariale si sporuri.

Facem precizarea ca a fost vorba de drepturi salariale recunoscute de lege, dar neacordate de Executiv, iar recunoasterea lor in instante s-a facut pe calea accesibila oricarui cetatean: litigiile de munca.

Introducerea sporurilor in sistemul de salarizare s-a facut de legiuitor tocmai pentru a evita neajunsurile legii de salarizare unica, cu coeficienti si valoare de referinta sectoriala care nu permit depasirea unor plafoane.

Toate aceste probleme puteau fi rezolvate prin adoptare legii de salarizare a magistratilor, al carei proiect a fost intocmit la Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, cu consultarea Consiliului Superior al Magistraturii si a asociatiilor profesionale.

Erijandu-se public in aparator inversunat al Guvernului, Presedintele isi incalca grav rolul atribuit de Constitutie, de mediator intre puterile statului.


Este de neinteles insa virulenta si dispretul cu care cei doi inalti demnitari ai statului trateaza justitia.

Sa intelegem oare ca Presedintele regreta epoca feudala cand seful statului era si instanta suprema, care avea drept de viata si de moarte asupra supusilor?

Din fericire aceste vremuri apartin trecutului, iar magistratii nu vor permite nimanui sa incalce principiile statului de drept, Constitutia si legile tarii.

In fapt, asa cum ne-a obisnuit deja, invocand ilegalitati in ceea ce priveste salarizarea magistratilor, seful statului incearca sa abata atentia opiniei publice de la problemele grave ale justitiei – conditiile grele de munca, volumul mare de activitate, subfinantarea sistemului si instabilitatea legislativa – pentru ca nu le poate solutiona si pentru a arunca raspunderea mentionarii lor in Raportul de tara asupra magistratilor.

Asociatia Magistratilor din Romania, Asociatia Procurorilor din Romania

Sa râdem cu ministerul justitiei

Aceasta asimilare este justificata de atributiile specifice ale personalului de specialitate juridica din cadrul Ministerului Justitiei – asigurarea bunei functionari a justitiei ca serviciu public, precum si realizarea cadrului normativ si institutional necesar pentru organizarea si functionarea intregului sistem al justitiei. Potrivit legii, acest personal are, pe perioada indeplinirii functiei, drepturile, precum si obligatiile (obligatia de a sustine toate examenele prevazute de lege), incompatibilitatile si interdictiile prevazute de lege pentru magistrati.

PS Asta apropo de postarea de mai jos.

"Bugetarii de lux" muncesc in conditii foarte proaste

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat si adoptat primele masuri rezultate din Raportul referitor la situatia personalului si logisticii de la Tribunalul Bucuresti si instantele din circumscriptia acestuia, intocmit de judecator Lidia BARBULESCU – vicepresedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie si judecator dr. Dan LUPASCU, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.
In esenta, au fost analizate modul de organizare si functionarea instantelor; implicarea Consiliului Superior al Magistraturii si a Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti in rezolvarea disfunctionalitatilor din sistemul judiciar; imaginea justitiei; colaborarea cu alte institutii; instabilitatea legislativa; proiectele noilor coduri, s.a.

Raportul releva urmatoarele aspecte:

1. Instantele se confrunta cu probleme grave de personal, atat in cazul judecatorilor, cat si a personalului auxiliar si conex.

De exemplu, la Tribunalul Bucuresti media dosarelor pe sedintele de judecata la completele de asigurari sociale este de cca. 80-100 dosare. La Sectia a VIII-a conflicte de munca si asigurari sociale din 20 de judecatori repartizati sectiei, doar 16 judecatori sunt in activitate.
Din cauza lipsei judecatorilor, numarul de dosare nou intrate – 45 asigurari sociale – este covarsitor de mare si nu mai da posibilitatea judecatorilor sa se pregateasca temeinic, sa studieze legislatia si practica neunitara.
Numarul insuficient de judecatori duce la lipsa timpului pentru a studia sedinta temeinic, iar participarea la prea multe sedinte de judecata duce la lipsa timpului pentru a putea motiva si tehnoredacta sentintele pronuntate.
La Judecatoria sect. 1 volumul de activitate este in continua crestere, inregistrandu-se de la inceputul acestui an cca. 8.000 de dosare. Media dosarelor pe sedintele de judecata la completele civile este de cca. 80-90 dosare.
La Judecatoria sect. 3 media pe judecator in anul 2008 a fost de peste 600 dosare. Stocul de dosare a crescut, in conditiile cresterii constante a volumului de activitate. in materie penala a crescut numarul propunerilor de arestare preventiva. La aceasta instanta in fiecare sedinta de judecata sunt pe rol 60-80 de dosare.
Judecatorii sunt implicati si in alte activitati decat cele de judecata, inclusiv in procesul electoral, ceea ce are repercusiuni asupra actului de justitie.
La Judecatoria Cornetu incarcatura este de peste 100 dosare pe judecator, iar volumul de activitate este in continua crestere.
Deseori sedintele de judecata se termina la aceasta instanta dupa ora 22,00, iar sambata si duminica se lucreaza.
Se impune readaptarea schemelor de personal in raport de evolutia volumului de activitate.
In cazul judecatorilor detasati/delegati de la aceste instante este necesara analiza fiecarui caz in parte si, in masura in care nu este posibila incetarea detasarii/delegarii sa se dea eficienta cuvenita dispozitiilor privitoare la fondul de rezerva.
Suprasolicitarea personalului afecteaza grav starea de sanatate a acestuia, inregistrandu-se mai multe cazuri de imbolnaviri profesionale si o stare de spirit negativa.
Toate acestea conduc la depasirea duratei rezonabile de solutionare a cauzelor, imposibilitatea efectuarii in termen a lucrarilor, intocmirea unor acte procedurale de calitate necorespunzatoare s.a., cu urmari serioase asupra calitatii actului de justitie.
In acelasi timp se amplifica riscul condamnarii Romaniei in cazul constatarii violarii drepturilor omului, indeosebi a dreptului la o judecata intr-un termen optim si previzibil.

2. Este necesara finalizarea proiectelor Consiliului Superior al Magistraturii privind normarea muncii, stabilirea (si implementarea) gradelor de complexitate a cauzelor si transferul atributiilor administrative de la judecatori la grefieri.

3. Subfinantarea instantelor creeaza dificultati de functionare a sistemului judiciar si conditii de lucru improprii la unele instante (Judecatoria Sectorului 3, Judecatoria Buftea, Judecatoria Cornetu si Tribunalul Bucuresti).

Neexecutarea hotararilor judecatoresti privind plata drepturilor salariale restante si inechitatile din sistemul de salarizare a personalului accentueaza starea de tensiune din instante.
Trebuie intensificate eforturile pentru amenajarea sediului Tribunalului Ilfov si a Judecatoriei Buftea, precum si luarea de catre Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti a unei decizii cu privire la sediul Judecatoriei Cornetu (avand in vedere inclusiv problema competentei acestei instante referitor la cauzele din Penitenciarul Jilava si Spitalul Penitenciar Jilava).Consiliul Superior al Magistraturii se adreseaza Guvernului, Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti pentru rezolvarea acestor situatii care au efect negativ asupra justitiabililor in legatura directa cu derularea procedurilor judiciare.


4. Este necesara actualizarea Nomenclatorului privind termenele de pastrare a dosarelor si evidentelor instantelor, precum si predarea documentelor vechi catre Arhivele Nationale.

De exemplu, la Tribunalul Bucuresti s-a relevat imprejurarea ca spatiile insuficiente pentru arhive, termenele lungi de pastrare a unor dosare sau lipsa unor termene pentru anumite categorii de cauze (ex.: dosarele cu privire la interceptari), existenta unor birouri mici, aglomerate, fara lumina naturala, fara aerisire naturala, numarul insuficient de calculatoare, lipsa unor consumabile (toner, rechizite, etc.) reprezinta aspecte care afecteaza desfasurarea activitatii instantei si se repercuteaza negativ asupra calitatii muncii.
Judecatoria sectorului 5 se confrunta cu problema referitoare la predarea arhivei vechi catre Arhiva Nationala si a solicitat implicarea Consiliului Superior al Magistraturii.

5. Imbunatatirea strategiei de comunicare a Consiliului Superior al Magistraturii si a capacitatii institutiei de a garanta independenta justitiei.

6. Imbunatatirea activitatii Institutului National al Magistraturii, cu privire la:

a) formarea profesionala initiala (accent pe aspectele practice; studierea materiei executarii silite, etc.);

b) formarea profesionala continua (cresterea numarului de participanti; alegerea unor teme in acord cu necesitatile instantelor, etc.);

c) deschiderea catre facultatile de drept.

7. Imbunatatirea activitatii Scolii Nationale de Grefieri, in sensul implicarii mai mari in activitatile de formare profesionala continua a grefierilor.

Tribunalul Bucuresti se confrunta cu problema insuficientei numarului de grefieri, grefieri – arhivari, grefieri – registratori si slabei pregatiri a unora dintre acestia, elemente care afecteaza volumul si calitatea activitatii judecatorilor.
S-a propus o mai buna pregatire profesionala a grefierilor si preluarea unor atributii administrative de catre grefierii cu studii superioare.


8. Se solicita formularea unor propuneri de lege ferenda cu privire la:

- modificarea codurilor de procedura (termenele de redactare a hotararilor; stabilirea cheltuielilor de procedura pe fiecare dosar; incheierea de sedinta sa nu mai fie semnata de grefier);
- Legea nr. 304/2004 (degrevarea judecatorilor de activitatile nejudiciare; eliminarea discriminarii dintre absolventii INM si candidatii admisi la concursul de intrare in magistratura; extinderea competentei judecatorului stagiar; functionarea judecatorului stagiar sub tutela unui judecator definitiv; asistentii judiciari sa aiba vot deliberativ si sa redacteze hotararile);
- Regulamentul de ordine interioara a instantelor judecatoresti (transferul atributiilor de la judecator la grefieri; repartizarea aleatorie in cazul casarii/desfiintarii cu trimitere spre rejudecare; scanarea actelor din dosare);
- Regulamentul privind promovarea in functii de executie (scoaterea la concurs pe sectii a posturilor de la tribunale; interzicerea participarii la concurs a magistratilor detasati/delegati la alte institutii decat instantele judecatoresti; accent pe spete si nu pe probleme teoretice; instituirea unei perioade de 1 - 3 ani de functionare obligatorie la instanta inferioara; inlaturarea institutiei promovarii pe loc);
- Unificarea practicii judiciare (adoptarea urgenta a unui act normativ care sa contina dispozitii corespunzatoare pentru unificarea practicii judiciare);
- Legea nr. 317/2004 (lamurirea statutului inspectorilor judiciari);
- Raspunderea materiala a judecatorilor si procurorilor.

9. Decontarea chiriilor personalului auxiliar si plata orelor suplimentare.

10. Logistica instantelor (inregistrarea tuturor sedintelor de judecata; achizitionarea unui program legislativ corespunzator; dotarea punctelor de control acces cu mijloace antiteroriste; numar insuficient de calculatoare; asigurare consumabile).

11. Probleme referitor la realizarea expertizelor (liste de experti neactualizate; comunicare defectuoasa intre instante si birourile de experti; depunerea cu intarziere a unor lucrari).

In considerarea implicarii concordante a tuturor factorilor implicati in buna functionare a sistemului judiciar, Consiliul Superior al Magistraturii se va adresa Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, in calitatea sa de administrator al fondurilor instantelor.

12. Lipsa comunicarii sau comunicarea cu intarziere a unor relatii de catre autoritatile locale pentru care Consiliul Superior al Magistraturii recomanda organizarea de catre Curtea de Apel Bucuresti a unor intalniri intre conducerile instantelor si cele ale institutiilor respective.

13. Unele relatii incordate cu Directia Nationala Anticoruptie. Presedintele Consiliul Superior al Magistraturii va avea o intalnire cu procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie pentru rezolvarea acestei situatii.

In termen de 15 zile directiile de specialitate din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii vor formula propuneri punctuale prin prisma recomandarilor Raportului analizat azi, pentru a imbunatati activitatea instantelor si a actului de justitie.

BIROUL DE INFORMARE PUBLICA SI RELATII CU MASS MEDIA

PS Raportul este corect si surprinde ceea ce stie toata lumea de vreo 20 de ani.
Credeti ca guvernul va aloca vreun ban anul asta, pentru remedierea situatiei ? Sa nu uitam ca abia ce au REDUS bugetul justitiei.
Asteptam si un raport pentru parchete. Halal "bugetari de lux" !!!