joi, 27 august 2009

Magistraţi, staţi liniştiţi la locurili voastre !

BUCUREŞTI / 15:47, 26.08.2009, Mediafax

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a declarat, miercuri, după discuţiile de la Guvern, că vrea să liniştească personalul din Justiţie, precizând că Guvernul a găsit banii necesari pentru plata drepturilor restante, acest lucru urmând să fie rezolvat prin rectificarea bugetară.

"Vreau să-i liniştesc pe cei din Justiţie şi să le spun că s-au găsit resursele drepturilor restante, asta în condiţiile în care zeci de mii de oameni din sistemul bugetar sunt disponibilizaţi. Cred că ar trebui să se ţină cont că şi actul de justiţie face parte dintr-un ansamblu", a declarat Costin.
Potrivit proiectului de rectificare bugetară, Ministerul Justiţiei ar urma să primească pentru plata drepturilor restante suma de 11.264.000 de lei.

Costin a mai spus că, potrivit proiectului, unul dintre ministerele care ar urma să piardă din bugetul alocat iniţial este cel al Tineretului şi Sportului.

COMENTARIU:
Să înţeleg că sus-numitul ar vrea să se facă nişte disponibilizări în sistemul judiciar român ? Ştie preopinentul că există o lipsă mare în ţara asta de magistraţi ? Mai ştie ce salariu are un magistrat român ? Păi să cităm din raportul Comisiei Europene pentru Eficientizarea Justiţiei: "3.508 euro/lună reprezintă media europeană a salariului brut al unui judecător şi 2.700 euro/lună reprezintă media europeană a salariului brut al procurorilor la început de carieră. "
Şi apropo: şezi mumos Bubico !

PS: În România, un magistrat cu o vechime mai mică de un an are un salariu lunar de 1.800 de lei (circa 440 de euro), iar cei cu vechimea între doi şi trei ani circa 2.300 de lei (aproximativ 530 de euro). Grila de salarizare a magistraţilor a fost stabilită prin Ordonanţa de urgenţă 27 din 29 martie 2006. Calculul se face în funcţie de valoarea de referinţă sectorială care se multiplică cu un coeficient ce ţine cont de vechimea în muncă etc.

Un comentariu:

mermelius spunea...

eeehe, acu m-am linistit! presedintele blocului si vorbele sale mergeau tare bine la categoria "buricul universului", bine ca a gasit timp sa linisteasca sistemul judiciar, sper sa isi programeze sedinte de linistire si pentru alte categorii profesionale, doar reteta e veche si foarte folosita!