marți, 4 august 2009

Nici viitorul nu mai e ce a fost

Toni Grebla, presedintele Comisiei Juridice din Senat, a declarat sambata, 19 iulie 2009, la Realitatea TV: "Eu as vrea sa atrag atentia asupra unui fapt foarte grav, care poate fi petrecut in societatea romaneasca. Este pentru prima data cand noi riscam sa nu mai avem stat de drept, nici intr-o faza incipienta de consolidare si asa mai departe. Hotarari judecatoresti nu sunt puse in executare de Executiv...(...) Pentru prima data in istoria postdecembrista a Romaniei, asistam la disolutia organelor statului si la ceea ce inseamna distrugerea statului de drept. Hotarari judecatoresti nu sunt puse in executare de Executiv, care ar trebui sa le puna in executare de bunavoie, iar, pe de alta parte, puterea judecatoreasca abuzeaza de dreptul care ii este conferit de Constitutie, dandu-si sentinte, in care este direct interesata.

Consider ca guvernul actual a facut suficient de multe greseli, incat la un moment dat trebuie tras de maneca, dar, in acelasi timp, vreau sa va spun urmatorul lucru: nu este corect ca un complet de judecata sa judece drepturi banesti care revin judecatorilor si care, in mod indirect, revin si judecatorilor insisi. Este inadmisibil ca judecatorii sa-si dea sentinte lor insisi."

COMENTARIU

Interesant mod de a gândi. Eu am o propunere, ce cred că va mulţumi pe toată lumea.
Astfel, ar fi mai bine ca medicii să nu se mai trateze între ei. Să se ducă la babe sau la vraci. Dar parlamentarii care îşi voteză bugetul ? Sau alte legi care îi privesc ? Păi să le aprobe LPF. Şi pe noi să ne judece un stabor. Şi aşa mai departe...Sună bine ?

PS Aştept propuneri

Un comentariu:

mermelius spunea...

absolut corect!! nu suna bine, e perfect!