joi, 15 mai 2008

Lovirea minorului este absorbita in rele tratamente?

Laura Codruta Kovesi, Procurorul General al Romaniei, a promovat recurs in interesul legii privind raportul dintre infractiunea de rele tratamente aplicate minorului, prevazuta de art. 306 din Codul penal, si infractiunile de lovire sau alte violente, vatamare corporala si lipsire de libertate, prevazute de art. 180, art. 181 si art. 189 din acelasi cod, sub raportul incadrarii juridice a faptelor in unul sau mai multe dintre textele de lege mentionate.

Orientarile jurisprudentei:

1. Unele instante au apreciat ca faptele de lovire sau alte violente ori de lipsire de libertate savarsite impotriva minorului intrunesc numai elementele constitutive ale infractiunii de rele tratamente aplicate minorului, prevazuta de art. 306 din Codul penal.

2. Alte instante ca faptele de lovire ori lipsire de libertate savarsite impotriva minorului intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de rele tratamente aplicate minorului, prevazuta de art. 306 din Codul penal, in concurs cu infractiunile de lovire sau alte violente, vatamare corporala sau lipsire de libertate in mod ilegal, prevazute de art. 180, art. 181 sau art. 189 din acelasi cod

Opinia Procurorului General este in sensul ultimei orientari.

Niciun comentariu: